De groenste tuin van Zwijndrecht

U doet toch zeker ook mee aan de verkiezing 'De groenste tuin van Zwijndrecht' ? Deze zomer organiseert de gemeente Zwijndrecht deze leuke verkiezing bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van bloemen en planten in de tuin.

Waarom een groene tuin?

Wist u dat groen inspiratie geeft? En dat het zorgt voor ontspanning en daarom goed is voor de gezondheid? Dat regenwater makkelijker wegvloeit en daardoor wateroverlast voorkomt? Dat het de lucht zuivert en goed is voor insecten en vogels? Dat groen geluiddempend werkt en dat warmte minder lang blijft hangen in de tuin?

Doet u ook mee?

We nodigen iedereen in Zwijndrecht en Heerjansdam van harte uit om mee te doen. Omdat niet iedereen een tuin heeft dagen we ook graag de mensen uit die een balkon of patio hebben en veel aandacht besteden aan groen.

Wethouder Jacqueline van Dongen maakt deel uit van een deskundige jury die de inzendingen bekijkt en beoordeelt.

Mooie prijzen!

Naast de titel van 'Groenste tuin van Zwijndrecht' voor de winnaar zijn er ook mooie prijzen te winnen. De nummer 1 krijgt een heus wormenhotel, waarmee je keuken- en tuinafval op een sneller manier kunt omzetten in voedselrijke grond voor de tuin. Voor de nummer 2 en de winnaar van het groenste balkon of patio is er een tuinbon van 150 euro en de nummer 3 krijgt een bon van 75 euro.  Redenen genoeg dus om mee te doen!

Hoe kunt u winnen?

Goed om te weten dat de grootte van uw tuin geen invloed heeft op de kans om te winnen. Wel is de hoeveelheid groen in de tuin belangrijk, hoe u omgaat met regenwater, of insecten en vogels uw tuin graag bezoeken en andere zaken die bijdragen aan een goed milieu. 

We zijn erg benieuwd naar uw groene tuinen en balkons! Heeft u vragen heeft over de verkiezing? Neem dan contact met ons op via het e-mail adres wijkbureau@zwijndrecht.nl  of  078 770 37 05.

Hoe doet u mee?

Vul het inschrijfformulier volledig in en klik op versturen.  Stuur daarna maximaal 3 foto's van uw tuin of balkon naar wijkbureau@zwijndrecht.nl. Vermeld daarbij om welk adres het gaat. 

 

 

De tuincheck APP 

Kent u de handige Tuincheck APP al? Deze app is makkelijk te downloaden via uw APP store of via www.nationaletuincheck.nl . Deze app biedt op een leuke en eenvoudige manier de mogelijkheid om te kijken hoe uw tuin ervoor staat en geeft diverse nieuwe inzichten wat betreft de mogelijkheden voor uw groene tuin.

Cookie settings